BIBUS NEWS | 1/2018

 

DÁVKOVAČE SYPKÝCH HMOT „HETHON“ S PRUŽNOU NÁSYPKOU


Dávkovač HETHON


základní princip dávkovače

HETHON nasypniky pro vysoké teploty

pro vysoké teploty

HETHON nasypniky odolné kyselinám.png

odolné kyselinám

HETHON nasypniky modifikovaný polyuretan (standard)

modifikovaný polyuretan (standard)

HETHON nasypniky FDA certifikace (Food and Drug Administration)

FDA certifikace (Food and Drug Administration)

HETHON nasypniky antistatické

antistatické

 

Rozšiřujeme náš sortiment o univerzální dávkovače HETHON, které jsou určeny jak pro objemové tak i gravimetrické dávkování

Umožňují přesné a spolehlivé dávkování různých typů prášků, zrn, vloček, pilulek nebo kousků ovoce (dokonce i zmrzlého) do výrobního procesu.

Díky jedinečné technologii „Hethon Flexible Wall Hopper“ dochází v násypce k neustálému pohybu suroviny. Pohyb je zajištěn lopatkami, které z vnější strany násypku „masírují“. Tím je zabráněno blokaci suroviny v násypce, následnému vyprázdnění prostoru kolem dávkovacího šneku a tím pádem přerušení dávkování.

Množství dávkované látky je od 0,08 do 25 000 l/hod. Dostupné jsou různé materiálové provedení násypky (Atex, pro vysokou teplotu, do potravinářství,…).

Vlastnosti:

  • odolný vysokým teplotám
  • FDA certifikát (Food and Drug Administration)
  • odolný vůči kyselinám
  • modifikovaný polyuretan
  • antistatický
 
Pro další informace nabízíme online katalog dávkovače HETHON
Základní princip, složení dávkovače HETHON

 

manažer produktu   Martin Báča

 

 

PLYNOVÉ MINIPRUŽINY „BANSBACH“


... se hodí téměř pro každou aplikaci

Vzhledem ke svým kompaktním velikostem 3/8 mm, 3/10 mm a 4/12 mm jsou ideální zejména pro aplikace s omezeným prostorem. Požadovaný prostor pro pístnici je tedy pouze 3 mm nebo 4 mm. Průměry válce 8 mm, 10 mm a 12 mm umožňují použití i v těch nejtěsnějších montážních místech.

PLYNOVÁ MINIPRUŽINA 3/8
  • Průměr pístnice: 3 mm
  • Průměr válce: 8 mm
  • Zdvih: 10 – 120
  • Vysunutá délka EL1: Zdvih x 2 + 26
  • Výsuvná síla: 7 – 110 N
PLYNOVÁ MINIPRUŽINA 3/10
  • Průměr pístnice: 3 mm
  • Průměr válce: 10 mm
  • Zdvih: 10 – 120
  • Vysunutá délka EL2: Zdvih x 2 + 26
  • Výsuvná síla: 7 – 110 N
PLYNOVÁ MINIPRUŽINA 4/12
  • Průměr pístnice: 4 mm
  • Průměr válce: 12 mm
  • Zdvih: 10–150
  • Vysunutá délka EL2: Zdvih x 2 + 30
  • Výsuvná síla: 7–200 N

Úprava pístnice technologií CeramPro® zajišťuje extrémní odolnost vůči korozi, nízké hodnoty tření a optimální provozní vlastnosti.

Nejmenší plynové pružiny Bansbach jsou, vyráběny přesně podle vašich požadavků. Zdvih, celková délka, síla a připojovací díly jsou přizpůsobeny vaší aplikaci. Všechny velikosti jsou přirozeně dostupné i jako tlumiče.

 

plynová minipružina Bansbach Ø 3/8

plynová minipružina Bansbach Ø 3/10

plynová minipružina Bansbach Ø 4/12

manažer produktu   Emil Černý 

 

 

NOVÉ VELKÉ MOTORY W22X ODOLNÉ PROTI VÝBUCHU S VYSOKOU ÚČINNOSTÍ 


Nový motor W22X 800 odolný proti výbuchu pro aplikace středního a vysokého napětí kombinuje odolnost s vysokou účinností

Trubkový chladicí systém motoru W22X 800 přispívá k jeho vysoké účinnosti díky efektivnímu odvodu tepla.

WEG, přední světový výrobce pohonných technologií, přidal do své energeticky účinné řady motorů W22X odolných proti výbuchu větší model s rozměrem rámu IEC 800, aby vyhověl potřebám energeticky nejnáročnějších aplikací, například v ropném a plynárenském průmyslu. Motory s novým rozměrem rámové konstrukce, které jsou navrženy pro aplikace středního a vysokého napětí, poskytují vynikající výkonnost s účinností až 97,4 % a zajišťují nízké náklady na údržbu a provoz, což je ideální pro aplikace, kde drsné podmínky prostředí vyžadují vysokou spolehlivost a odolnost bez snížení energetické účinnosti.

Jedním z důvodů vysoké účinnosti motoru je jeho inovativní trubkový chladicí systém z nerezové oceli (IEC 60034-6 IC511), který poskytuje optimální průtok vzduchu a zajišťuje maximální chladicí výkon statoru, rotoru a kritických komponent, jako jsou ložiska. Kromě toho aerodynamicky navržené ventilátory a kryty ventilátorů napomáhají efektivnímu proudění vzduchu s nejnižší možnou úrovní hluku. Díky rovnoměrnému rozložení teploty v celém rámu rovněž nedochází ke vzniku horkých míst, čímž je dosaženo spolehlivé a vysoké výkonnosti po celou dobu dlouhé provozní životnosti. 

Motory W22X 800 nabízejí uživateli maximální flexibilitu, protože jsou k dispozici s mnoha možnostmi montáže včetně standardní montáže IM B3 spolu s různým uspořádáním montážních sestav/svorkovnic a svařovaným ocelovým rámem odolným proti kroucení, se stupněm krytí IP55 a velkou integrovanou montážní patkou. Robustní skříň umožňuje použití motoru odolného proti výbuchu v těch nejnáročnějších aplikacích a zároveň minimalizuje vibrace a emise hluku. 

Motor W22X 800 je k dispozici ve 2, 4, 6 a 8pólové variantě s alternativními otáčkami na vyžádání a jmenovitým výkonem od 2 do 5,6 MW s napájecím napětím od 6,6 do 11 kV při 50 nebo 60 Hz. Motory této velikosti jsou obvykle navrhovány na zakázku, ale WEG nyní nabízí v reakci na zvýšenou poptávku standardní produkt s mnoha volitelnými moduly. V takovém případě může být motor snadno přizpůsoben a optimalizován pro jednotlivé aplikace. Je také k dispozici pro různé okolní teploty (-55 °C až + 60 °C), ochranné prvky (přepěťové ochrany, kondenzátory, střídače), svorkovnice (počet, umístění a typ), krytí (IP56, IP65 nebo IP66) nebo pohony s proměnnými otáčkami. 

„Společnost WEG se snaží pomáhat podnikům napříč průmyslovými odvětvími, jako je ropný a těžební průmysl či plynárenství, zvyšovat spolehlivost a energetickou účinnost a zároveň snižovat náklady na údržbu a provoz,“ říká Marek Lukaszczyk, marketingový manažer společnosti WEG pro Evropu a Blízký východ. „Nové motory W22X 800 jsou nejnovějším přírůstkem do rodiny motorů odolných proti výbuchu řady W22X, které byly navrženy tak, aby vyhovovaly nejnáročnějším aplikacím bez kompromisů v oblasti energetické účinnosti.“

Celá produktová řada W22X společnosti WEG je k dispozici celosvětově a je v souladu s hlavními mezinárodními standardy. Například motor W22X 800 má v současné době certifikaci ATEX a IEC Ex pro Ex d (e) IIB T4 Gb, pro těžbu (skupina I) a vodivý prach (skupina III), s probíhající certifikací pro Ex d(e) IIC T4 Gb, a regionální certifikace včetně GOST, CCOE a INMETRO. Díky širokému portfoliu W22X ve velikostech rámu od IEC 71 až po IEC 800 disponuje WEG ideálním řešením motorů odolných proti výbuchu pro prakticky každou situaci od plynovodů v arktických oblastech až po vrtné soupravy v nejžhavějších oblastech Arabské pouště.

manažer produktu   Jaroslav Salajka 

 

 

POZVÁNKA NA NADCHÁZEJÍCÍ VELETRHY




 

 

 

   

 

 

   
MECHATRONIKAPNEUMATIKAHYDRAULIKAENVIRONMENTÁLNÍ
TECHNOLOGIE
    

Nepřeji si nadále odebírat BIBUS NEWS
Mám problém se zobrazením BIBUS NEWS