BIBUS NEWS | 2/2018

 

‼ NEBEZPEČÍ ‼ - VYSOKÝ TLAK


 

Série vysokotlakých snímačů řady HP1100 odstraňuje starosti při bezpečném snímání vysokých tlaků

Řada HP1100 je navržená pro práci v náročných podmínkách při zachování vysoké přesnosti, stability a životnosti. Membrána spínače a další části, které přicházejí do styku s médiem, jsou zhotoveny z jediného kusu slitiny titanu. To znamená, že na snímači nejsou žádné sváry a tím je zajištěná výborná integrita a přetížitelnost pro měřící rozsahy až do 4000 bar. Technologie snímače Silicon-on-Sapphire zajišťuje vysokou výkonnost z hlediska přetlaku.

Pouzdro z ušlechtilé oceli přináší bezkonkurenční odolnost proti korozi, zatímco technologie snímače Silicon-on-Sapphire poskytuje výjimečný výkon s prakticky nulovou hysterezí a vynikající dlouhodobou stabilitou v širokém teplotním rozmezí. Standardní autoclave přípojka umožňuje bezpečné a spolehlivé utěsnění při vysokém tlaku.

Snímače řady HP1100 jsou k dispozici s certifikací ATEX a IECEx pro ochranu proti explozi pro hořlavé plyny (zóna 0), prach (zóna 20) a těžební oblasti (skupina I M1).

  • Tlakové rozsahy se pohybují od 0 – 400 barů až po 0 – 4000 barů
  • Všechny díly smáčené díly jsou z titanu bez těsnění a bez svarů
  • Vynikající přesnost
  • Vysoká provozní teplota
  • Vysokotlaká procesní přípojka autoclave
  • Jiskrově bezpečná Ex provedení
 
Pro další informace nabízíme leták snímačů pro vysoký tlak
Snímače ESI pro vysoký tlak

 

manažer produktu   Vladimír Duchoň

 

 

DODACÍ TERMÍNY PRO LINEÁRNÍ TECHNIKU „THOMSON“


Jako oficiální distributor koncernu THOMSON zajišťujeme technickou podporu pro OEM výrobce i náhradní díly v oblasti lineární techniky. Řada výrobců strojů se potýká s aktuálním problém v podobě dlouhých termínů dodání těchto komponent. Řešením jsou skladové výrobky společnosti THOMSON.

Rádi vám pomůžeme s případným přetipováním výrobků – kontaktujte nás!

Thomson nabízí nejširší paletu produktů lineárních jednotek na trhu. Portfolio společnosti nabízí od nejmenších a kompaktních lineárních jednotkek až po ty největší a vysoce robustní lineární systémy. Naše různorodá nabídka vodících a pohonných systémů nabízí možnost kombinovat ekonomické a odolné systémy, pro vysoké rychlosti a přesné aplikace.

Lineární vedení
Termín dodání z evropského skladu do 5 týdnů

Kuličkové a trapézové šrouby
Termín dodání z evropského skladu do 5 týdnů

Planetové převodovky
Termín dodání z evropského skladu do 2 týdnů nebo letecky z USA do 3 týdnů.

 

Lineární vedení

planetové převodovky

kuličkové a trapézové šrouby

 

manažer produktu   Jaroslav Salajka 

 

 

SNADNÉ OBRÁCENÍ ROLÍ S NAŠIMI MANIPULÁTORY!


S obracečem rolí od Double Ju Ltd. lze role snadno uchopit, obrátit a přenést z bodu A do bodu B.

Aretačním čepem (červený) na kolejnici je manipulátor rolí zajištěn v prázdném stavu.

S vysokoprofilovou kolejnicí drylin W a kluzného ložiska iglidur J200 bez nutnosti mazání lze bez problémů vyrovnávat břemena do 200 kilogramů.

Díky dutému prostoru hliníkové kolejnice lze elegantně zabudovat lanový systém vyrovnávání břemene umístěný na manipulátoru.

Bezúdržbové pojezdové dráhy a manipulátor zajišťují snadný transport a jednoduché obracení rolí.

Papír a fólie ovlivňují náš každodenní život. Ať již je to karton z nově zakoupeného stolu, bezpečnostní fólie v autě nebo krabička na léky proti bolestem hlavy. Všechny tyto materiály jsou vyráběny na velkých rolích, které musí být po jejich výrobě uloženy do skladu nebo pro další přepravu uloženy přímo na paletu. Kvůli vysoké hmotnosti rolí je nemůžou přenášet zaměstnanci. Proto se zde používají manipulační přístroje na role od Double Ju International Ltd.

Zvedání, obracení a převracení rolí s hmotností 30 kilogramů až 30 tun - to dokážou manipulátory Double Ju International Ltd. Manipulační systémy zajišťují, že se role při transportu z bodu A do bodu B nepoškodí, a že s nimi budou moci zaměstnanci ergonomicky a efektivně pracovat. Protože dle zákonných předpisů ženy nesmí pravidelně zvedat 20 kilogramů a muži 25 kilogramů, je výroba rolí možná jen v malých formátech. Ale i při této hmotnosti může pravidelné zvedání rolí vést ke zdravotním problémům. Proto je zde používaní manipulátorů na role od Double Ju International Ltd. výhodou. Jejich používání šetří zdraví zaměstnanců. Protože již role nemusí být transportovány ručně, mohou se vyrábět větší role. Zvýší se tím i produktivita zařízení.

  • Možnosti využití a požadavky na manipulační systémy na role
    Základní požadavky na manipulátory bývají čistě mechanické, stabilní a bezúdržbové prvky s dlouhou životností. Hlavní uplatnění v provozech vyrábějících a zpracovávajících papír a umělohmotné fólie nebo také v tiskařském a obalovém průmyslu.
     
  • Snadné obrácení rolí díky sladěnému systému
    Kloubový manipulátor na role je zavěšen v systému hliníkových pojezdových drah na stropě, ve které může být přístroj veden prostorem pracovní silou z bodu A do bodu B. Pomocí motorem poháněného řetězového kladkostroje lze manipulátor na role spouštět dolů nebo zvedat. Pomocí řetězového kladkostroje se upínací trn vytáhne s rolí. Celý systém se ovládá jednou rukou spínačem pomocí vodicí rukojeti. V prázdném stavu se manipulátor na role aretačním čepem zajistí ve vodících drahách, které se před uvedením do provozu uvolní.
     
  • Hliníková vodící kolejnice drylin W pro automatické vyrovnávání břemene
    Cílem bylo vyrovnávání hmotnosti rolí s různou hmotností po jejich uchopení jak v horizontální, tak i vertikální poloze a také v prázdném stavu. „Bez vyrovnávacího systému by zařízení nebylo pro zaměstnance bezpečné“, vysvětluje Philipp Schmidt, vedoucí prodeje Double Ju International Ltd. „Role by nemohly být přesně a spolehlivě uchopeny, otočeny a odloženy.“ S produkty pojezdových drah bylo dosaženo rychle ideálního technicky jednoduchého a bezúdržbového řešení. Vodící dráhy se používají k automatickému vyrovnávání břemene, díky tomu se již manuální vyrovnávání jeví jako zastaralé.
     
  • Specifická řešení a příslušenství dle požadavků zákazníka
    Manipulátor na role s automatickým vyrovnáváním břemene usnadňuje život pracovníkům a podporuje zdravou práci. Dle přání zákazníka lze manipulátor na role řešit individuálně a dodáváme k němu i další příslušenství.

   Kloubový obraceč rolí s automatickým vyrovnáváním břemene, z horizontální do vertikální polohy

   Kloubový obraceč rolí s automatickým vyrovnáváním břemene, z vertikální do horizontální polohy

manažer produktu   Martin Báča 

 

 

OZNÁMENÍ O CHODU SPOLEČNOSTI


Vážení obchodní partneři,

naše společnost bude z organizačních důvodů uzavřena ve dnech 21. – 22.6. 2018 a 29.6. – 10.7.2018.

Děkujeme za pochopení.

 
 

ZÚČASTNILI JSME SE AKCÍ


20. - 23.3.2018 • 590 vystavovatelů • 43 300 zúčastněných návštěvníků

Na veletrhu AMPER jsme především představili:

  • elektrické motory WEG
  • kapacitní tlačítka CAPTRON
  • hydraulické tlumiče ACE
  • lineární aktuátory THOMSON, CONCENS a BANSBACH
 

8. - 12. 4. 2018 • 724 vystavovatelů • 110 000 návštěvníků

Na veletrhu TECHAGRO jsme především představili:

  • radiální pístové hydromotory BLACK BRUIN
  • membránové akumulátory FREUDENBERG
  • chladiče průmyslových kapalin ASA Hydraulics
  • hydraulické prvky ARGO HYTOS
 
 

 

 

   

 

 

   
MECHATRONIKAPNEUMATIKAHYDRAULIKAENVIRONMENTÁLNÍ
TECHNOLOGIE
    

Nepřeji si nadále odebírat BIBUS NEWS
Mám problém se zobrazením BIBUS NEWS